Is een CoolTech® procedure pijnlijk?

De CoolTech® Procedure is comfortabel voor de meeste patiënten. Er was geen enkele verdoving en/of pijnmedicatie nodig tijdens de behandeling van de patiënten tijdens de klinische testen. De meeste patiënten kunnen comfortabel een boek lezen, op de laptop werken, naar muziek luisteren of gewoon relaxen. Na de behandeling en het wegnemen van de handstukken kan de patient wat pijn ervaren tijdens de massage. Roodheid en zwelling kunnen optreden onmiddellijk na de behandeling maar verdwijnen in ongeveer 24u. Bij bepaalde patiënten kan overgevoeligheid, tintelingen en/of gevoelloosheid optreden van de behandelde zone en aanhouden voor 1 tot 8 weken.

Hoe lang duurt een CoolTech® procedure?

Een procedure kan twee uur of meer duren afhankelijk van de zones die behandeld worden. Tijdens de consultatie zal uw dokter bespreken welke zones kunnen behandeld worden en hoeveel tijd hiervoor nodig zal zijn.

Is er een hersteltijd na de procedure?

Er is absoluut geen hersteltijd na de procedure. U kan uw normale activiteiten gewoon hervatten op de dag van uw behandeling, inclusief werk of fysieke activiteiten.

Hoe lang duurt het vooraleer ik resultaten zal merken?

Een merkbaar, meetbaar resultaat wordt gemiddeld gezien na twee tot vier maanden na één enkele CoolTech® procedure. U maakt best een afspraak met uw arts om uw resultaat te beoordelen en te kijken of nog bijkomende CoolTech® behandelingen wenselijk zijn om nog meer vetvermindering te bekomen.

Zijn bijkomende CoolTech® procedures nuttig?

Twee tot vier maanden na je eerste behandeling kan een afspraak met uw arts gemaakt worden om het resultaat te beoordelen en eventueel nieuwe behandelingen te overwegen om nog meer resultaten te bekomen.

Hoe kan een CoolTech® procedure vergeleken worden met invasieve procedures zoals liposuctie?

De resultaten van de CoolTech® procedure zijn niet zo snel en drastisch als bij invasieve procedures zoals liposuctie. Indien u echter de pijn, risico’s en hersteltijd van de invasieve methodes wilt vermijden dan is wellicht een CoolTech® procedure een betere optie voor u.

Hoe lang blijven de resultaten?

Het is geweten dat vetcellen die geëlimineerd worden door de CoolTech® Procedure geleidelijk hun inhoud verliezen en geabsorbeerd worden via het natuurlijk metabolisme van het lichaam. Hierdoor zijn de resultaten zichtbaar vanaf 15 dagen na de behandeling. Er blijft zelfs nog extra vetreductie mogelijk tot > 3 maand na de behandeling. Na onze geboorte is er slechts een vastgelegd aantal vetcellen in ons lichaam. Er zullen geen nieuwe vetcellen meer aangemaakt worden. Voor en na een behandeling is geen extra lichaamsbeweging of een dieet nodig. Andere vetcellen in het lichaam kunnen wel de functie overnemen van de verwijderde vetcellen. Door eenvoudig weg een verstandige en gezonde levensstijl te onderhouden blijft het resultaat van de behandeling permanent. De verwachting is dat de verwijdering van vetcellen door de CoolTech® procedure evenlang behouden blijft als bij de verwijdering van vetcellen door invasieve methodes zoals liposuctie.

Wat is het verschil tussen de CoolTech® procedure en andere procedures?

De precies geregelde koeling van de CoolTech® procedures heeft enkel invloed op de vetcellen (selectief!). Andere behandeltechnieken zoals laser, radiofrekwentie en gefocuste ulrasoon technologieën beschadigen de vetcellen, maar kunnen ook het omliggend weefsel aantasten. De selectiviteit van de cryolipolyse methode op vetcellen is uniek en kan niet vergeleken worden met welke andere technologie dan ook.

In welke landen is de CoolTech® procedure beschikbaar?

De CoolTech® niet-invasieve koeling technologie is goedgekeurd voor niet-invasieve vetlaag reductie in de Europese unie.